Nuffnang me~

Monday, July 26, 2010

Vid #1 --- Meteor Garden

video



one of the songs in the METEOR GARDEN II drama.  I love it. ♥

Monday, July 12, 2010

Seminggu yang sudah

Sudah seminggu pun berlalu.  Sudah masuk seminggu ku duduk Sri Iskandar untuk semester baru ni.  Sudah seminggu ku tinggalkan rumah.  Sudah masuk seminggu kuliah bagi semester 5 bermula dan juga untuk tahun kedua pengajian untuk Ijazah.

Seminggu pertama bagi lecture or kuliah or life kat SI


-Seminggu yang pertama ni, agak free jugak sebab ada lecturer yang masih not available untuk start mengajar atas sebab2 tertentu macam kursus lah, meeting lah... etc.  So, bila keadaannya begitu.. apa lagi kan.  Semuanya baliklah rumah sewa semula, duk rehat2 kat rumah sewa sampai bermacam2 respon atau kerenah dengar.  Lagi-lagi kat Facebook.  Nak tau apa dia?? ~ aduh, bosan nak mati lah gini, tak de buat apa pun duk umah.  ~ baik balik umah, lagi best.  ~ bosan giler sampai dah tak boleh tidur dah... (sebab apa? sebab dah banyak sangat tidur.. haha).  Macam2 la kan.

-For me, I didn't feel like it was too bored or I don't complaint so much about it because, I think it's the time you can get some free time or rilex2 like we have now.  Why is that?? Of course la I suka sebab lepas ni, bila kau dah ada melambak2 assignment yang sampai tak cukup masa nak buat, stress memanjang dan bla.. bla.. bla.. baru masa tu, terasa nak rilex macam sekarang. T___T

-So, apa lagi di buat untuk mengisi masa yang sangat lah lapang sampaikan tak tahu nak buat apa dah ialah.....
ONLINE.. ONLINE.. ONLINE.. sampai rasa nak muntah dah guna internet.  hahaha..  Selain guna internet tanpa hala tuju okeh.. ada jugak lah guna untuk kerja iaitu cari journal yang sangat lah seronok.  Every semester, we need to do critic journal where I feel it's like sometimes bored to make done because it need you to read and read and read until you understand the journal tapi disebabkan journal tu memang English yang agak difficult to understand, kau baca banyak kali pun.. susah nak bagi faham sepenuhnya.

-Setelah agak lama bercuti semester, baru kali ni lah dapat jumpa all the classmate balik.  ( huhu.. memanglah.      Masa cuti mana ada jumpe kan.  Dah kata semua tinggal jauh2... pe lah T__T)  Semuanya still the same dari segi perangai, pakai baju kurung yang sama pergi kelas... ( haha, macamlah kau baju baru kan... cukup2.. teheee), dengan geng yang sama jugak dan bla.. bla.. bla..

-Dan hari ini adalah seminggu satu hari kuliah berlalu.  Hope this semester I can go through all the things and challenges with strong spirit and I want to push my self to do the best in order t0 get better result than before and want to improve my self in every things that I do.

-Pejam celik, pejam celik... tinggal lagi satu semester iaitu tahun depan adalah semester terakhir pengajian Ijazah I.  Tak sabar rasanya nak habiskan study.  Huhu.. after that need to face with new challenge such as working life and so on.   Chaiyok2  ^_^

Friday, July 9, 2010

Snow Globe

Ni la hasilnya bila tak ada apa yang nak di buat dan bila online tapi dan tak tau apa yang nak dibukak kat internet neh.. T__T













Tuesday, July 6, 2010

Lain kali buat lagi ye.


I am really 'happy' for that.

Monday, July 5, 2010

Bila Cinta

video



OST Lagenda Budak Setan 
By Gio

Sunday, July 4, 2010

Tentang Seseorang

video

Here I am

Sri Iskandar. Yesterday I already arrived Sri Iskandar (SI).  Tomorrow is the important day because new semester will be start.  Hari Isnin kan, Monday blues.  Kena bangun awal untuk siap2 pergi sekolah... erk.. bukan sekolah, pegi kuliah or kelas or apa2 je lah.  I am not really feel excited for this semester.  Dunno why. Just go with the flow.  Tak fikir sangat pun bila hari2 yang lepas dah kene fikir nak balik sini.  Huhu.. macam biasa, bila tiba masa nak kene balik kampus.. perasaan jadi tak best la kan.

Packing all the things needed pun a day before datang sini baru start.  Ha.. kau. Kelam kabut.  Haha... Sampaikan pagi sebelum gerak semalam, my dad dah naik kete.. I tak habis letak beg dalam kereta lagi.  Dengan terkocoh2 nye ngangkut barang cepat2.. nanti kene tinggal T__T.  Sorry ayah, malam tadi tak bis kemas... heeee..=D  hep2.. babab nanti.

Esok tak tau macam mane lagi.  Gerak je pegi kelas pukul 8 macam biasa kot sebab jadual pun tak tentu lagi.  My friends yang lain pun masih malas2 lagi untuk pegi first day class for tomorrow.  Huhu..

Si Malas


Si malas. Ya, entry ni bukan nak cakap pasal sesiapa tapi pasal my cats yang antara ramai2 tu yang malas.  Memang la kan, dah nama kucing mestilah dia tak buat apa2 kerja pun sebab dia bukan manusia.  Cuba teka antara dua kucing kat atas tu, kucing mana yang di maksudkan??? 

@_@

Tehee.. manalah korang tau kan. Tak pe, meh sy bagi tau ea.. yang hitam tu lah.  Dan nama dia pun memang 'Hitam' sebab warna bulu dia.  Kucing yang putih tu, adik-beradik dia lah jugak.  (Erk.. macam manusia la pulak bila kata adik-beradik.... :-D  Huhu.. bia la. Ni blog sape sekarang?? Blog I kan.. suke ati la nak tulis pe..) Kucing putih tu special sikit sebab dia kucing albino.  Dah nama albino kan.. Dia dapat layanan sikit special.  

Okeh2.. bukan nak cite sal Putih tapi sal Hitam yang gumok dan malas.  Kalau kat rumah, dia la yang paling my family geram sangat.  Badan agak sehat dan gumok okay!!!  Apa yang dia tau??  Dia tau bila lapar, dia makan. Bila dah kenyang, dia tidur.  For your information, dia akan cari tempat tidur yang comfort dan best bagi dia. Antara tempat best Hitam ialah, atas katil, atas akuarium dan dalam almari.. sila baca balik.. katil, akuarium dan almari OKAY.  Geram aje bila nak tidur je, dia sibuk sekali tidur kat katil. 


Hitam segan nak tangkap gambar tu sebab dia pandang tepi.. ececeh.. tipu okeh.


Hitam, tolong jangan buat muka kesian eh.. Ni muka kesian dan muka chomel dia bila dia lapar.  






Bila dia lapar, dia pandai datang kat orang dan gesek2 kan badan dia yang gebu dan sehat itu untuk mintak makan.  Lepas tu, bila di letakkan kat luar rumah, dia tak nak duduk luar.  Huh.. mengada-ngada Hitam neh.  Dia asyik terperap dalam rumah macam kucing betina okeh... Tapi di paksakan jugak letak dia kat luar rumah.  Bila dia tengah bermalas-malasan tu, angkat dia letak kat luar rumah.. then cepat2 tutup pintu dan tingkap tak bagi dia masuk.  Lepas itu.. pandai dia, dia buat suara kesian kat luar tingkap sebab nak masuk.  Haha.. padan muka.  

Hehe.. saya suka bila dia buat suara kesian dia kat luar, nak mintak masuk duk dalam.   ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jana Pendapatan

Labels

kNOw abOUt Me

My photo
You Welcome to visit my blog. Have nice reading and enjoy it. :)