Nuffnang me~

Thursday, March 17, 2011

A step forward

Waiting
and keep waiting
to find the right tune
tune that full with hope

but
a few moment to go
to reach the tune
it lost

Lost without sign
When it lost
The path to take also lost
and stuck in the middle of it

At last
They found their path
Two different path
Difficult and hurt path

It is not the end of the road
It just the wrong path
Mabe there is another station
To find the right tune

Take a chance to fix it
Fix the mistake
Avoid the same mistake
To reach the right tune

Make A Wish

Take A Chance

Make A Change


Take a little step
Step to move on life
To fill the day again
With the rainbow color~~♥

Sunday, March 13, 2011

Samson song

video


AKHIR RASA INI
BY SAMSON

Terlarut aku
Dalam kesendirian
Saat aku menyadari
Tiada lagi dirimu kini

Sampai kapankah
Aku mampu bertahan
Tetapi aku jalani
Semua kisah hidupku ini

Tak akan terganti
Setiap kenangan yang telah terukir
yang terendap indah
dan melekat dihati

Akan kah berakhir
Semua rasa yang telah tercipta
didalam benak ku
dan didalam asa ku

Terlarut aku
dalam kesendirian
Saat aku menyadari
Tiada lari dirimu kini

Tak akan terganti
Setiap kenangan yang telah terukir
kan terendap indah
dan melekat di hati

Akankah berakhir
Semua kisah yang telah tercipta
didalam benakku
dan didalam asa ku

Thursday, March 10, 2011

Coming



Monday replace by Tuesday
Tuesday replace by Wednesday..
and day by day
It being replace and gone
Without realize

At first it completely hard
In the middle it slow down
Or
It suitable to say
it is force and adapt phase

In present time
Boundaries and gap
Fill the space
No word can say

Time
is painful
is dangerous
is poison
if let it pass
Without do nothing

Flash back that time
Flash back before it disappear
Disappear without realize
and gone

Hold it tightly
As strong as you can
Without give up
Until there's no change
to fix it

Wednesday, March 9, 2011

Tapi Bukan Aku

video

Tapi Bukan Aku
by KERISPATIH


Jangan lagi kau sesali keputusanku
Ku tak ingin kau semakin kan terluka
Tak inginku paksakan cinta ini
Meski tiada sanggup untuk kau terima

Aku memang manusia paling berdosa
Khianati rasa demi keinginan semu
Lebih baik jangan mencintai aku dan semua hatiku
Karena takkan pernah kan kau temui cinta sejati

Berakhirlah sudah semua kisah ini dan jangan kau tangisi lagi
Sekali pun aku takkan pernah mencoba kembali padamu
Sejuta kata maaf terasa kan percuma... aaa..
Serasa ku t'lah mati untuk menyadarinya..

Tapi Bukan Aku...uooo..u

Semoga saja kan kau dapati hati yang tulus mencintaimu
Tapi Bukan Aaaakuuuu...

Berakhirlah sudah semua kisah ini dan jangan kau tangisi lagi
Sekalipun aku takkan pernah mencoba kembali padamu
Sejuta kata maaf terasa kan percuma
Serasa ku t'lah mati untuk menyadarinya...

Sedetik Lebih

video

Sedetik Lebih
by ANUAR ZAIN

Setiap nafas yang di hembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerna kau beri erti hidup
Ku akan terus mencinta sedetik lebih
Selepas selamanya

Dikala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu


*****************************************************
when listen to this song, it bring back all moment that almost forgotten.
It will disappear and lost if too long being left..

Friday, March 4, 2011

Destini Ku

Salam semua.  This is the first entry for the March.  ♥

Walaupun agak sedikit terlewat tapi nak update jugak blog.  Baru2 ni, nama I yang tak berapa nak special nih terpanggil dan di panggil oleh HEP.  Wah!!  Memang cari pasal je.  Sebab pe cari pasal? Haa.. cecite-cecite..
(cam nak mintak lempang laju2 jek... ~_~"

Bulan 1 arituh, gatal sangat tangan masuk kan name untuk satu program jadi fasi anjuran pihak universiti dan tak sangka program tuh adalah program yang kami pergi last week.  Nak di jadikan cite, name program tuh

DESTINI KENEGARAAN...

Dah namanya pun best macam tuh ha.. memang totaly refuse nak pergi kursus tuh.  Tapi apa kan daya ku.. nama da terpanggil dan dipanggil, terpaksa lah join gak.  Pada mulanya macam tak best, tapi dah lama2 kat situ, dah faham konsep dan sebab kursus tuh, baru rasa minat dan semangat tuh datang.  The best part pasal kursus neh adalah.. penginapan kat TAIPING GOLF RESORT.  Okeh, cuba bace betol2, kat golf resort taw.  First time lah dapat rase duk kat golf resort.. ( haih lah, jakun betul kan.  Sorry lah ye... =D)

Penginapan memang best dan bukan penginapan je, makan pun best gak.  Cuma yang tak larat, kursus tuh selama 3 hari 2 malam.  Agak penat la kan.  Tapi nasib baik la semuanya indoor activity.  Tak de kene masuk hutan ke, panjat gunung ke, masuk lumpur ke.. kalo tak memang nanges nak pegi.. whuuuuaaaa....T_T

Di sebabkan nama kursus tuh Destini Kenegaraan, ia memang kursus berkaitan dengan negara.  Semangat cintakan negara, bangsa dan agama adalah yang ditekan kan dalam kursus neh.  Lepas je bis kursus tuh, semangat cintakan negara, bangsa dan agama memang lebih la dalam diri kan.. Bagus program tuh. Ia sepatutnya di buat dengan selalu, supaya setiap orang akan ingat betapa penting menjaga dan memelihara semangat cintakan negara, bangsa dan agama.

 Terutamanya kepada orang Melayu.

Okey, tak mo cite banyak dah.  Here, I let the pictures tell everything..Love.


















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jana Pendapatan

Labels

kNOw abOUt Me

My photo
You Welcome to visit my blog. Have nice reading and enjoy it. :)