Nuffnang me~

Wednesday, September 22, 2010

A RISK THAT YOU HAVE TO TAKE AND CAN'T BE AVOIDED

Friday, September 17, 2010

Life

Setiap hari blog ni entah berapa kali di lawati.  Setiap hari di jenguk akan keadaannya tapi bezanya ianya bukan lah manusia.  Ia cuma satu website atau blog.  Setiap hari datang, hanya mampu tengok, baca dan tengok blog sendiri dan orang lain.  


Sekarang sudah Hari Raya yang ke 7 dilewati.  Setelah sebulan berpuasa, telah pun masuk bulan syawal.  Biasalah bila cuti dan berada di rumah serta beristi-rehat bersama keluarga, segala kerja dan assignment akan tergendala atau senang cakap, memang tak buat lansung la. Bila di hitung hari ini Hari Raya ke berapa, sama lah juga dengan menghitung hari cuti dan berada di rumah.  Rasa malas nak balik Perak.  


Setiap hari di lalui, semakin banyak lah hari bertambah.  Rasa semakin jauh kadang-kadang.  Setiap hari cuba untuk mengalihkan perhatin dan fokus ke satu perkara yang lain agar ia tidak terlalu terasa jauh. Agar tidak terlalu rasa bermacam-macam rasa yang tetiba terdetik di hati.  


Hari ke hari, minggu ke minggu, bulan ke bulan.. pengajian semakin tiba ke akhir di mana akan tamat pengajian Ijazah pada pertengahan tahun hadapan, Insya Allah.  Cuba buat yang terbaik untuk ini, untuk keputusan yang terbaik dan untuk masa depan yang cerah.  


Keadaan sekeliling tetap sama setiap hari dan kita perlu melakukan sesuatu jika ingin kan perubahan dalam hidup.  Hidup ini, bermacam-macam perkara yang perlu dan harus di harungi dan di lalui.  Pelbagai cabaran, dugaan dan masalah akan ada.  Ia bergantung pada diri sendiri bagaimana cara untuk menghadapinya.


til then.

Friday, September 10, 2010

Syawal



Salam.  1 Syawal suda hari ni.  Bila rayau2 kat sume blog kawan-kawan dan yang lain, semua buat entry untuk Hari Raya.  So, sy pun nak jugak.. heee.. (mengada-ngada ea kau ^__^) 

Okey, kat atas ni, I buat sendiri Kad Hari Raya yang tak seberapa cantik & tak seberapa jadi tapi bole la kan ala kadar...  ;P 

Kat sini, sy Nur Fasyareena nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kat semua kawan-kawan especially

> ex-student SMK Dato' Haji Mohd Redza
> my classmate time diploma UiTM Lendu, Melaka
> my classmate degree
> sume yang mengenali sy yang ta bape nak popular neh.. huhu
> dan juga silent reader blog ini


Minta maaf atas segala salah & silap, terlepas cakap or terkasar perbuatan dan sume nye lah sepanjang berkawan.  Sy bukanlah manusia yang tak lari dari buat silap.  MAAF ZAHIR & BATIN..

:-)

Thursday, September 9, 2010

Hanyut ~ Faizal Tahir

video

Tuesday, September 7, 2010

~BIla Cinta~

Bila cinta kini, tak lagi bermakna. Yang ku rasa kini, Hanyalah nestapa.  Ditinggalkan cinta masa lalu.  Dulu kau tawarkan, Manisnya janjimu.  Yang ku sambut itu, Dengan segenap hatiku, Hingga engkau pergi, Tinggalkan ku.  


Hilangnya cintamu.  Menusuk hatiku.  Hingga ku memilih, Cinta yang fana.  Perginya dirimu, Merobek jantungku.  Hingga ku terjatuh, Dalam harapan. Hilangnya cintamu, menusuk hati ku.  Hingga ku terjatuh, Dalam harapan.  Uuu.. Dalam  harapan. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jana Pendapatan

Labels

kNOw abOUt Me

My photo
You Welcome to visit my blog. Have nice reading and enjoy it. :)