Nuffnang me~

Friday, September 17, 2010

Life

Setiap hari blog ni entah berapa kali di lawati.  Setiap hari di jenguk akan keadaannya tapi bezanya ianya bukan lah manusia.  Ia cuma satu website atau blog.  Setiap hari datang, hanya mampu tengok, baca dan tengok blog sendiri dan orang lain.  


Sekarang sudah Hari Raya yang ke 7 dilewati.  Setelah sebulan berpuasa, telah pun masuk bulan syawal.  Biasalah bila cuti dan berada di rumah serta beristi-rehat bersama keluarga, segala kerja dan assignment akan tergendala atau senang cakap, memang tak buat lansung la. Bila di hitung hari ini Hari Raya ke berapa, sama lah juga dengan menghitung hari cuti dan berada di rumah.  Rasa malas nak balik Perak.  


Setiap hari di lalui, semakin banyak lah hari bertambah.  Rasa semakin jauh kadang-kadang.  Setiap hari cuba untuk mengalihkan perhatin dan fokus ke satu perkara yang lain agar ia tidak terlalu terasa jauh. Agar tidak terlalu rasa bermacam-macam rasa yang tetiba terdetik di hati.  


Hari ke hari, minggu ke minggu, bulan ke bulan.. pengajian semakin tiba ke akhir di mana akan tamat pengajian Ijazah pada pertengahan tahun hadapan, Insya Allah.  Cuba buat yang terbaik untuk ini, untuk keputusan yang terbaik dan untuk masa depan yang cerah.  


Keadaan sekeliling tetap sama setiap hari dan kita perlu melakukan sesuatu jika ingin kan perubahan dalam hidup.  Hidup ini, bermacam-macam perkara yang perlu dan harus di harungi dan di lalui.  Pelbagai cabaran, dugaan dan masalah akan ada.  Ia bergantung pada diri sendiri bagaimana cara untuk menghadapinya.


til then.

No comments:

Post a Comment

Keep ur beautiful word here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jana Pendapatan

Labels

kNOw abOUt Me

My photo
You Welcome to visit my blog. Have nice reading and enjoy it. :)