Nuffnang me~

Wednesday, April 27, 2011

Hari paling 'seronok' skali~

Hari ini memang hari yang paling seronok skali, selepas pulang dari bercuti di rumah terchenta.  Ingatkan dapat la balik ke Perak dengan tenang dan senang.. tatapi.. nasib ku tidak berapa baik ini hari.  T_T

Ada ke patut???

Dari Seremban naik bus A neh.  Pastu dah sampai Puduraya, disebabkan hanya diri ini seorang sahaja yang nak pergi Lumut, disuruhnya tukar bas oleh pemandu bas yang sangatlah pandai.  Pakcik tau tak saya pakai kasut wedges neh.. sampai terpelecok2 kaki ni tau, nak kene tukar bas bagai.  oh..BAHAGIANYA...T_T

Kalau takat itu je, ok lagi lah.  Ni tak jugak.  Tetiba bas yang dah boleh humban rasanya lah, da uzur tersangat dan gahai tersangat itu, rosak di tengah jalan.  (gahai tuh ape? ta tau? cari sendiri).  Kerosakannya sebab pedal minyak punya wayar putus??? HAPE?? cuba kau pikir.  Kalau bas tuh pecut 100 km dan ke atas, mau tak sampai ke universiti dengan selamat.  Haish..

Okeh, tak cukup itu plak, dah sampai betul2 kat taman umah sewa.. sesi MENAPAK pulak.  Menapak okeh, dari depan nak masuk taman, sampai ke rumah sewa.  Dengan cuaca yang panas lagi terik, muka sunburn hokeh...

Jejak je kaki kat umah, whoahhh.... lega teramat.  Tak ku sangka, telah ku lalui pelbagai dugaan sebelum ku sempat sampai ke rumah dengan selamat.. (okeh, boleh lempang laju2 budak neh.. ayat tak boleh blah).  Bila dah sampai rumah, dengan keadaan yang sangat exhausted tuh, ta larat nak ngadap buku sampai nak muntah. Mungkin esok misi akan bermula... yeah.. chaiyok2.

Sunday, April 24, 2011

Coretkan

Sehelai lukisan yang putih 
bersih tiada warna
di tiup angin
ringan berterbangan di ruang udara
di keramaian orang

Tiada yang mengendahkan
kadang-kala tinggi ia pergi
kadang-kala rendah ia terbang
hampir di pijak
akan tetapi
angin lalu meniup ia naik
dan naik tanpa arah tujuan

Perlukan pelukis
menggapai kertas itu
agar ia tiada lagi terbang
terbang tanpa tujuan

Jika ia mempunyai pelukis
lukiskan lah 
coretkan lah
calitkan lah
walaupun segaris cuma

Wahai pelukis 
coretkan lah segaris warna
Agar ia terisi dengan warna 
warna yang mampu membuatkan
lukisan putih seri naik warnanya

Coretkan lah pelangi
pelangi yang indah warnanya
walapun kadang-kala
pelangi itu satu khayalan
kata orang

Coretkanlah walaupun hanya
segaris cuma



Saturday, April 23, 2011

Tempat wajib: buku

Hari ni rasa macam baru lepas merentas desa... ~_~''

Huh.. lama dah ta merentas desa segala.  Actually, pagi tadi telah merajinkan diri pergi jumpa hencek posman.  Pergi jumpa hencek posmen kah??? Tak la, pergi pejabat pos lah, nak hantar surat penting yang pertama dalam hidup.      Harap-harap, bernasib baik lah. (amin..)  Tak tau kenapa rasa penat sangat, mungkin sebab kena naik bas dan menapak dari bus stop sampai ke shoping complex tuh.  Habis saje semua urusan berkaitan dengan hencek posmen tuh, da tak larat naik balik nek bus.  So, tunggu lah ayah tersayang jemput dari tempat keje dia.  hehe..;D

Itu aktiviti sebelah pagi.  Sebelah petang plak, aktiviti window sopping shopping di Jusco.  Dan aktiviti ni lah yang menambahkan lagi merentas desa nye.  Round satu Jusco tuh, sempat lagi round McD 2 ke 3 kali pastu pergi bakery, then pergi lalu McD balik.. Macam hape entah.  Sebabnya semata-mata nak fikir, beli ais-krim ke beli roti lagi kenyang  ~_~''  (haih, ape je lah kan..)

Okey, straight to the topic.  Selalu kalau pergi mana-mana shoping complex, mesti ada tempat wajib pergi and this time I nak cerita salah satu daripadanya.



> Bookshop <

Yes, the bookshop.  This is the place that compulsory to visit.  Kalau orang lain duk sibuk window shopping tengok kasut lah.. baju lah.. tapi me and my parent suka pergi bookshop.  Kalau ada banyak masa, nak duduk dalam tu lama2 tapi selalunya tergesa-gesa sebab ada destination lain lagi nak pergi. 

Dalam banyak-banyak buku kat bookshop tuh, ada satu buku yang menarik minat I waktu tu ialah buku tentang DSLR.  Yes, my interest now is toward DSLR.  I really wanna have 1.  

Oh DSLR, please come to me.  I love to have you in my life.. (hoho.. already in my wishlist)

That book explain about how to use DSLR and have guide to new user who new to DSLR.  Nak beli buku tu tapi DSLR pun tade.  Tumpang baca je lah kat bookshop.  Haaa.. ada satu lagi buku terjumpa tapi bukan menarik minat, it is more.. apakehalbukuni... tade buku lain ke nak terbit.  Buku tu ialah tentang Justin Bieber. I am sorry to those who fan of Justin Bieber.  Buku tu lebih kurang macam menceritakan pengalaman dia jadi artis kot.  (am not sure about it but it kind of lah).. Kalau nak kata dia tu tokoh ke.. wira negara ke.. penyelamat ke.. siapa2 je lah yang ada buat bakti or sumbangan, logik lah nak buat buku.  Tapi..... 
Hmm.. lu pikir lah sendiri der..

Lepas habis dah round kat Jusco dan dapat menyejukkan badan terutamanya sekarang ni cuaca sangatlah panas sampai rasa macam ni...  BOLEH TAK NAK ADA AIR TERJUN KAT SEBELAH RUMAH????
rasa macam nak berendam je selalu dan melangkah sebelah rumah je bila nak berendam...~_~''
Okeh, abaikan part yang ini ye.. 

Until next post... Chao.

Salam.

Thursday, April 21, 2011

Here Without You

video



Here Without You
by Three Doors Down


A hundred days have made me older
Since the last time that I saw your pretty face
A thousand lies have made me colder
And I don't think I can look at this the same
But all the miles that separate
Disappear now when I'm dreaming of your face

I'm here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time

I'm here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight it's only you and me, yeah

The miles just keep rollin'
As the people leave their way to say hello
I've heard this life is overrated
But I hope that it gets better as we go, oh yeah yeah



I'm here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time

I'm here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight girl it's only you and me

Everything I know and anywhere I go
It gets hard but it won't take away my love
And when the last one falls, when it's all said and done
It gets hard but it won't take away my love, whoa

I'm here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time

I'm here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight girl it's only you and me, yeah oh yeah oh

Wednesday, April 20, 2011

Rindu Setengah Mati

video


Rindu Setengah Mati. 
Itulah lagu tema untuk sinetron ni.
Kalau dah tengok video ni, mesti tau lagu ni dari siapa.
Drama ini sangat saya suka buat masa sekarang. 
Dah lama tak tengok cerita ini sebab kat rumah sewa tak ada tv.
Bila dah dapat balik rumah sekarang, baru lah dapat tengok tv.
Seronok dapat balik rumah dan dapat berehat untuk seketika. 
Lagunya sangat menyentuh hati bila didengarkan berulang kali. 
Kalau sesiapa yang ikut cerita ini, mesti suka jugak lagu ni dan juga ceritanya.. ^_^

Tuesday, April 19, 2011

Exhausted, hectic and challenging

Assalamualaikum semua..;)

Long time no see haaa... Yup, for a long time I didn't post new entry. 
First of all, I wanna copy somebody FB status:

Bye Sri Iskandar.. Hello Seremban!!

Yeah, Hello Seremban. Home sweet home.  Really feel grateful and a bit relieved now.  Why?
After about 3 month and plus2, me and my group struggle to done our research report and yesterday, everything that related to it, already finish.  Just wanna wait for reply and feedback from lecturer. 

Ya, really nervous about that.  Lucky for us because, my course did not have VIVA.  We went through so many things that really challenging to us.  Kadang2 tuh sampai rasa macam tak percaya kami dah lalui process membuat kajian atau nama yang lebih fofuler popular ialah Research.

After done all the editing process, printing process and etc., yesterday evening at 6.00 p.m. the report was finished and just need to submit tomorrow.  Huh.. feel relieved for that part but not finished yet until we get the result from advisor and lecturer.  At last, I can go home. 

Now, I'm on my study leave.  My paper for this last semester exam, lambat lagi.  So, I still have time to get some rest, qada' tidur balik untuk yang tempoh hari, hide and seek with mood to have a time for study and etc.  Hehe.. 

I hope that everything will going smoothly and my group research will get the best result from our lecturer and advisor.  Good Luck my groupmates..^_^

Bila dah balik rumah ni, seru nak blogging balik dah terpanggil.  So, after this I will try to continue my writing again, after it being postpone for a long time period.  Idea oh idea.. come here to me.  I need you.

To someone

To someone..

By listening again and again to this song..
It make me realize that you make the meaning of this song become real to my life.
Thank you.
Thanks again to you because give the experience and lesson
I will learn from the lesson that you give..

*******************************************************

Tapi Bukan Aku
by Kerispatih


Jangan lagi kau sesali keputusanku
Ku tak ingin kau semakin kan terluka
Tak ingin ku paksakan cinta ini
Meski tiada sanggup untuk kau terima

Aku memang manusia paling berdosa
Khianati rasa demi keinginan semu
Lebih baik jangan mencintaiku aku dan semua hatiku
Karena takkan pernah kau temui, cinta sejati

reff:
Berakhirlah sudah semua kisah ini
dan jangan kau tangisi lagi
Sekalipun aku takkan pernah mencoba kembali padamu
Sejuta kata maaf terasa kan percuma
Sebab rasa ku telah mati untuk menyadarinya

Semoga saja kan kau dapati
Hati yang tulus mencintaimu
Tapi bukan aku

ulang reff.

Thursday, April 7, 2011

D'Masiv - Cinta Sampai Di Sini

video

Cinta Sampai Disini
by D'Masive

Mencoba tuk pahami
Mencari celah hatimu
Bila harus menangis
Aku kan menangis
Namun air mata
Ini telah habis

Segalanya telah ku berikan
Tapi kau tak pernah ada pengertian
Mungkin kita harus jalani
Cinta memang cukup sampai disini

Mencoba tuk rasuki
Menyentuh palung jiwamu
Bila harus mengiba
Aku kan mengiba
Namun rasa ini telah
Sampai di ujung lelahku

Segalanya telah ku berikan
Tapi kau tak pernah ada pengertian
Mungkin kita harus jalani
Cinta memang cukup sampai disini

Aaaaa....

Segalanya telah ku berikan
Tapi kau tak pernah ada pengertian
Mungkin kita harus jalani
Cinta memang cukup sampai disini
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jana Pendapatan

Labels

kNOw abOUt Me

My photo
You Welcome to visit my blog. Have nice reading and enjoy it. :)